Israël

Jacob Damkani

Jacob Damkani is in 1952 geboren in een religieus Joodse familie. Toen hij 15 jaar oud was, realiseerde hij dat hij zelf God niet kon ontdekken in de synagoge. Hij kreeg verlangens naar de geneugten van de wereld en liet zijn religie achter. De jaren daarna worden gekenmerkt door rebellie en een voortdurende zoektocht naar de zin en doel van zijn leven.

Als 22-jarige reist Jacob naar verschillende landen en opent hij uiteindelijk een cadeauwinkel in de Verenigde Staten. Daar ontmoet hij een gelovige christen met een diepe liefde voor God’s uitverkoren volk. Met veel geduld en een diepe Bijbelkennis legt deze man alle profetieën uit de Tenach aan Jacob uit. Profetieën die heenwijzen naar de Messias van Israël en vervuld zijn in Yeshua haMashiach (Jezus Christus). Na lange discussies en innerlijke worstelingen leest Jacob vervolgens het Nieuwe Testament. Hij is meer dan verbaasd wanneer hij ontdekt dat het een erg Joods Boek is. Vele jaren had Jacob gedacht dat dit Boek antisemitisch was. Wie moet hij nu geloven: zijn ouders en leraren of de Bijbel en zijn profeten?

In 1977 neemt Jacob Yeshua aan als zijn Heer en Verlosser. Deze beslissing verandert zijn leven radicaal. “Voor het eerst begreep en leefde ik mijn ware, door God gegeven identiteit, van wat het betekent om een ware Jood te zijn. Sinds deze geweldige openbaring en overweldigende dag van mijn wedergeboorte, zie ik alles uit mijn verleden als betekenisloos”.

Zeven jaar later, in 1984, sticht Jacob de organisatie Trumpet of Salvation to Israel (Bazuin der Verlossing voor Israël) die gericht is op het verkondigen van het Evangelie aan het Joodse volk in Israël en waar ook in de wereld. Sindsdien is hij bezig om zijn volk te helpen ontdekken dat Jezus Christus van Nazareth hun eigen Messias is. In 2007 heeft de Heer Trumpet of Salvation to Israel gezegend met een nieuw centrum, genaamd ‘Gilgal’. Dit centrum met 50 slaapkamers, een aanbiddingsruimte, een bibliotheek en een koffiebar, is gelegen in het hart van Tel Aviv. In Gilgal worden groepen en personen ontvangen die diepere relaties willen opbouwen met Israëliërs en meer gelegenheden willen creëren om het Evangelie te delen met de verloren schapen van het Huis Israëls. Jacob is ook de auteur van het autobiografische boek ‘Waarom ik?’, waarin hij zijn bekeringsverhaal vertelt. Inmiddels heeft het vele Israëliërs geholpen om tot geloof te komen in de Messias.

© 2017 Gemeenschap van Christenen De Ark Noordwijk - Privacyverklaring
Webontwikkeling:
2nd Chapter