City for Life

Het project City for Life van Michael en Dina Beneer in Sederot is een prachtig project welke wij sinds 2021 ondersteunen.

Michael en Dina Beneer zijn Messias belijdende joden en verkondigen de blijde boodschap in het beloofde land. Zij doen dit ook onder orthodoxe joden.

Sederot ligt vlakbij de grens met de Gazastrook, een streek waar regelmatig raketten van terreur groeperingen neer komen. Michael en Dina ondersteunen in deze stad de armen maar ook holocaust overlevenden.

Ook hebben zij een speciaal programma voor immigranten en dragen zo bij aan de belofte dat de Joden weer naar Israël zouden terugkeren.

Ook organiseren zij excursies in het beloofde land.

Verder zijn zij ook gestart met huiskringen in 2 dorpen in de regio: Netifot en Ofakim. Deze dorpen hebben nog geen Messiaanse gemeenten.  

Maria Hufner - Zendelinge in Zuid-Afrika

Begin oktober 2005 ging Maria Hufner naar Zuid-Afrika om voor zes maanden vrijwilligerswerk te doen bij Give a Child a Family, in Margate, KwaZulu-Natal. Gedurende deze periode wist ze dat dit voor langere periode bedoeld was.
Eind maart 2006 ging ze terug naar Nederland om alles te regelen om voor langere tijd terug naar Zuid-Afrika te gaan. Begin juli 2006, verliet zij haar woonplaats Katwijk en vloog ze terug naar Zuid-Afrika. Zij was verantwoordelijk voor het internationaal vrijwilligers programma en assisteerde de directeur die verantwoordelijk was voor personeelszaken en fondswerving/marketing en de deed ze de salarisadministratie voor de financieel directeur.
Sinds 2012 heeft ze de volledige verantwoordelijkheid voor personeelszaken en doet ze nog steeds de salarisadministratie. Sinds ze personeelszaken doet, merk ze hoeveel persoonlijke nood er onder de bevolking en dus ook onder het personeel is.
Behalve de gebruikelijke taken, bevind Maria zich regelmatig in soms heel persoonlijke gesprekken met personeelsleden. Vaak beginnen die gesprekken met: Mag ik met jou gewoon als Maria praten, niet Maria de personeelsmanager?
“Zoals wel vaker met counseling gesprekken gaat het erom dat je luistert. Vaak is dat wat men nodig heeft. Er is niet altijd advies nodig, men verwacht meer een luisterend oor en gebed. Het is zo’n voorrecht om op een plek te zitten waar je met en voor het personeel kunt bidden. Een van onze maatschappelijk werkers heeft wel eens gezegd dat ik hetzelfde soort werk als zij doet”
Terwijl Maria niet direct met de kinderen werkt, heeft zij wel contact met ze. Tijdens de schoolvakanties doe ze vaak een of meerdere activiteiten met ze. Ook merken zij daar de beperkingen vanwege Corona. Sinds maart 2020 zijn alle activiteiten op het centrum gescheiden. Het personeel dat niet direct met de kinderen werkt, heeft nagenoeg geen contact met ze om zo het risico te verkleinen dat de kinderen besmet raken.
Sinds 2011 ben ik de moeder van Bayanda. Hij kwam eerst bij Maria in pleegzorg en sinds februari 2016 kon ik hem officieel adopteren.

Sitemap

Home - Onze Gemeente - Activiteiten - Nieuws - Agenda - Zending - Preken - Contact - Links

Volg ons op:
Contact
  • Evangelische Gemeente De ARK
  • Picképlein 1
  • 2202 CK  Noordwijk
  • info@dearknoordwijk.nl